- WARUNKI:
- Posiadanie niezbędnej wiedzy i doświadczenia.
- Prowadzenie zajęć w dni robocze (bez sobót niedziel i dni ustawowo wolnych od pracy), przeciętnie nie mniej niż 25 godzin zegarowych w tygodniu, chyba że przepisy odrębne przewidują niższy wymiar szkolenia.
- WYMAGANIA:
- Aktualny wpis do Rejestru Instytucji Szkoleniowych.
- Dysponowanie odpowiednią kadrą prowadzącą zajęcia teoretyczne i praktyczne.
- Dysponowanie odpowiednią bazą techniczną niezbędną do przeprowadzenia zajęć.
- Zapewnienie miejsca do realizacji zajęć teoretycznych i praktycznych.
- miejsce odbywania zajęć teoretycznych i praktycznych spełniało standard szkoleniowy pod kątem dostępności zgodnie z Wytycznymi w zakresie realizacji zasady równości szans i niedyskryminacji w tym dostępności dla osób z niepełnosprawnościami oraz zasady równości szans kobiet i mężczyzn w ramach funduszy unijnych na lata 2014-2020 z dnia 05.04.2018 r. (Załącznik nr 2 do w/w Wytycznych, Standard szkoleniowy (szkolenia, kursy, warsztaty, doradztwo) Rozdział 3. Realizacja szkolenia/kursu/warsztatu/doradztwa).
- materiały szkoleniowe były przygotowane w sposób dostępny i udostępnione uczestnikom szkolenia, co najmniej w wersji elektronicznej zgodnie z Wytycznymi w zakresie realizacji zasady równości szans i niedyskryminacji w tym dostępności dla osób z niepełnosprawnościami oraz zasady równości szans kobiet i mężczyzn w ramach funduszy unijnych na lata 2014-2020 z dnia 05.04.2018 r. (Załącznik nr 2 do w/w Wytycznych, Standard cyfrowy, Rozdział 3. Dokumenty elektroniczne oraz Standard informacyjno-promocyjny, Rozdział 3. Materiały. Informacja pisana.).
- ZAKRES SZKOLENIA:
- Technologia gastronomiczna i towaroznawstwo oraz znaczenie ich znajomości dla prawidłowego sporządzania potraw. Metody obróbki termicznej szczególnie zalecane w żywieniu dzieci i młodzieży;
- Organizacja i zasady żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży. Dobre praktyki w żywieniu zbiorowym;
- Zasady komponowania jadłospisów dla dzieci i młodzieży z uwzględnieniem produktów spożywczych i ich składników dozwolonych i zakazanych do stosowania w żywieniu dzieci oraz alergii i nietolerancji pokarmowych;
- Zajęcia praktyczne. Propozycje potraw do zastosowania w kuchni przedszkolnej i szkolnej.
- OFERTA POWINNA ZAWIERAĆ:
- Formularz propozycji szkoleniowej do przeprowadzenia szkolenia (Załącznik Nr 1)
- TERMIN REALIZACJI:
- Marzec/Kwiecień 2023 r. Dokładny termin realizacji szkolenia zostanie ustalony po wyłonieniu jednostki szkoleniowej.
- KRYTERIUM OCENY OFERTY:
- Zasady wyboru instytucji szkoleniowych do przeprowadzenia szkoleń dla osób bezrobotnych i poszukujących pracy Powiatowym Urzędzie Pracy w Dąbrowie Tarnowskiej (Załącznik Nr 2).
- INFORMACJE KOŃCOWE:
- Ofertę szkoleniową zgodną z załączonym Formularzem propozycji szkoleniowej oraz Zasadami wyboru instytucji szkoleniowych do przeprowadzenia szkoleń dla osób bezrobotnych i poszukujących pracy w Powiatowym Urzędzie Pracy w Dąbrowie Tarnowskiej należy złożyć do dnia 03.03.2023 roku do godziny 15:30.
- Ofertę szkoleniową prosimy składać osobiście lub przesyłać pocztą na adres: Powiatowy Urząd Pracy w Dąbrowie Tarnowskiej, ul. Marszałka Józefa Piłsudskiego 33, 33-200 Dąbrowa Tarnowska (pok. 17, I piętro).
Powiatowy Urząd Pracy w Dąbrowie Tarnowskiej dokona analizy wszystkich otrzymanych w tym zakresie ofert szkoleniowych w oparciu o „Zasady wyboru instytucji szkoleniowych do przeprowadzenia szkoleń dla osób bezrobotnych i poszukujących pracy w Powiatowym Urzędzie Pracy w Dąbrowie Tarnowskiej" stanowiące Załącznik do Zarządzenia Nr 8/2023 Dyrektora Powiatowego Urzędu Pracy w Dąbrowie Tarnowskiej z dnia 10 lutego 2023 i skontaktuje się z wybraną Instytucją Szkoleniową.